zaterdag 29 mei 2010

Moestuin!

Jaaa hier is ie dan, de moestuin-update! :)


Gisteren de hele dag op mijn knieën gelegen om onkruid tussen de opkomende grassprieten weg te halen. Gisteravond nogmaals gras gezaaid, gelijk koemestkorrels erop en heen en weer gelopen met gieters (pfff...waterpomp toch meer kapot dan we dachten).


Vandaag bij Action nog zes flexibele manden gehaald, daar gaatjes in geboord voor de afwatering en daar de rest van de pootaardappelen in gezet. Ideaal die bakken en supergoedkoop. De andere al geplante aardappelen in twee aardappelzakken kwamen al heel erg goed op, dus die zijn alvast voor het eerst opgehoogd.


De laatste 1/4 delen van de bakken heb ik ingezaaid met chinese boontjes, stoksnijbonen, stamslabonen en nieuwe radijsjes. De slasoorten komen heel erg goed op, volgens mij moeten we veel sla eten ;-)


Inmiddels staan ook de courgettes (4x), de pompoen (1x), de sierkalebassen (2x) en fleskalebassen (2x) in de tuin. Verder heb ik nog uien geplant die uit de kelder komen en al uitliepen. Gewoon om te kijken of dat lukt.


Komende week de tomaten en paprika's naar de kas buiten, de sierpepertjes in hun definitieve potten overplanten en 1 komkommer in een moestuinbak overzetten en 1 in de kas erbij.


Vanavond en vannacht komt er (eindelijk!) regen, dus maar eens kijken hoe het er over een dag of twee bij staat allemaal. Hieronder foto's!    
 
                                           


                                               Klein Duimpje sla (éénpersoons kropjes)
                                                         Aardappels in een aardappelzak
                                                                         Aardbeien
                                                   Moestuinbak, laatste deel vandaag ingezaaid
Snijbiet Chard Bright

Geen opmerkingen:

Een reactie posten